İmalat Süreci

“1952 yılından beri”

FABRİKADA İŞLEME

Kesim yapılan yerlerde postlar, yüzüldükten sonra, dondurulur, tuzlanır ya da salamura dolu varillere doldurulur ve üretim yerine gönderilir. Üstün nitelikli olanlar dışında, bazıları kısmen kurutulur (kurutma, niteliği düşürür ve sürecin sonraki aşamalarında sorunlar yaratır). Ham deriler tabakhaneye vardığında, işe yaramayan köşe parçaları ve öteki bölümler kesilerek düzeltilir; daha sonra da büyüklük, ağırlık ve kalınlığa göre ayrılır.Bunun ardından ham deriler, bakteri öldürücülerin ve deterjanların katıldığı döner fıçıların içindeki suya batırılır. Bu işlem, derileri yumuşatarak sonraki aşamalara hazırlar. Ayrıca bakterilerin çoğalmasını sağlayabi

TABAKLAMA

Günümüzde kullanılan üç ana tabaklama türü vardır,Bitkisel; mineral (çoğunlukla kromlu); özellikle güderi yapımı için yağlı tabaklama.Bitkisel tabaklama en uzun süren işlemdir. Ham deriler haftalar boyunca tanen çözeltisi içinde bırakılır ve yavaş yavaş, daha keskin çözeltili fıçılara taşınır. Kösele ya da sanayi kayışı gibi kalın derilerin işlenmesi çok uzun sürer. Ciltlemede ya da lüks eşya yapımında kullanılan vidala gibi hafif derilerse, bütünüyle kireçten arındırılır ve bazen, tabaklamadan önce salamuraya yatırılır. İnce deriler, on iki saat gibi kısa bir sürede tabaklanırlar.Mineral tabaklama daha az zaman alır ve çok dayanıklı bir ürün verir. Ancak, i

KURUTMA

Kalın deriler yavaş yavaş kurutulur, ama kromla işlenmiş deriler, çok sert oldukları için, birkaç saatte kurutulabilir. Bazen deri, kancalara takılarak bir ılık hava akımından geçirilir; derinin üst yanı yağla kaplanarak, nemin alttan dışarı atılması sağlanır. Günümüzde birçok deri hareketli, ??? Bu durumda deri serttir. Üstüne fırçayla bir su ve sabun çözeltisi sürülerek ya da püskürtülerek bırakılır ya da istenen nem oranına gelmesini sağlayacak biçimde ıslatılır. Endüstri kullanımı için bazı deriler, gresle doyurularak, su geçirmez hale getirilir.Birçok deri, tıpkı eski yönteme benzeyen yumuşatma işleminden geçirilir. Burada yarım daire biçimli, yassı ve hafifçe bilenmiş iskefe kullanılır. Ancak günümüzde, lifleri gevşetmek için daha çok makinalardan yararlanılmaktadır. Bundan sonra sıra, son kurutmaya gelir. Son kurutmada, vakumlu kurutmadan yararlanılır.

SON İŞLEMLER

Deri, zımpara kağıdıyla kaplı döner çelik silindirlerden geçirilerek cilalanır. Süetler için, derinin et tarafında, yüksek hızlı zımpara taşlarıyla ince bir hav oluşturulur. Kösele olarak kullanılacak deri, istenen sertliği vermek için, ağır makinalarla preslenir. Derinin üst yanına, ısıtılmış kabartma levhalarla basınç altında desenler verilir. Deri kendi üstünde dönen silindirler arasından geçirilerek, ağaç ve kutu desenleri çizilir. Isıtılmış cam ya da çelik silindirlerle de perdah çekilir. Deriler fırçayla boyanır. Reçineli astarlar, renkli ya da renksiz cilalar da, genellikle püskürtülerek deri üstüne uygulanır. Bu işlemler tamamlandıktan sonra, deriler fabrikalara gönderilerek çeşitli tüketim maddeleri haline getirilir.
1952

yılından beri

12.000

M2 kapalı alan

50.000

M2 açık alan

3000

ton yıllık üretim

Müşteri Yorumları

Kirt deri ile yapmış olduğumuz ticaretten çok memnun kaldık. Ürünlerimiz Kirt Deri kalitesi ve ayrıcalığı ile artık çok daha mükemmel.

M.K.